Snorkelen, wat voor jou?

Snorkelen is een leuke en erg toegankelijke manier om de onderwaterwereld te verkennen. Bij het snorkelen drijf je met je gezicht naar beneden in het water. Hierbij ben je uitgerust met een duikbril en een snorkel (een snorkel is een J-vormig buisje met een mondstuk). Met de snorkel kan je je hoofd onder het wateroppervlakte houden tijdens het zwemmen. De duikbril zorgt er voor dat je ook alles nog eens goed kunt zien. 

Snorkelen kan gezien worden als een basisvaardigheid van sportduiken. Je hebt er geen speciaal diploma voor nodig (behalve je zwemdiploma dan). Een duikbril en een snorkel, meer heb je op de meeste plekken niet nodig om lekker ontspannen te snorkelen en te genieten van de onderwaterwereld. Wil je langer snorkelen of grotere afstanden afleggen dan is een paar zwemvinnen (ook wel flippers genoemd) aan te raden. Bij sommige duik- en zwemscholen is het mogelijk om een snorkeldiploma te behalen.

Sport ABC!

Wil jij weten wat een sport nou precies inhoud voordat je je aanmeld voor een activiteit? In het sport ABC worden ze allemaal uitgelegd!

Zoek op alfabet

Of bekijk het Overzicht

Nog geen keuze kunnen maken?
Doe de sportkeuzewijzer.nl

Vul jouw sportwensen in en ontvang een bericht wanneer je sportwens wordt georganiseerd .

Bekijk filmpjes

Snorkelen in Reeuwijk

Leren snorkelen bij de Snorkelschool