Nieuws

Datrion 2024 inschrijving geopend (1 mei - 1juni)

woensdag 1 mei 2024

Beste ouder/verzorger, 


Vanaf nu (1 mei) kunnen ouders zich weer inschrijven voor de Datrion. Dit kunt u doen door via de tegel 'Datrion inschrijving' op 'geef hier op' te klikken. Vervolgens kun u uw kind opgeven voor de medailles: Kaboutergoud, brons, zilver en goud. 

LET OP: U dient voor elk kind een persoonlijk account aan te maken en via dit account uw kind aan te melden. 

Alle informatie over de Datrion van 2024 vind u hieronder: 

Dalfser DATRION 2024: een sportieve traditie
De Datrion is al jaren een traditie in juni en bestaat uit drie sportieve onderdelen: wandelen (tijdens de wandel3daagse; www.wandel3daagse.nl ), fietsen (tijdens de fiets3daagse; http://www.toerclubdalfsen.nl ) en zwemmen (tijdens de zwem4daagse; https://www.dalfsen.nl/zwembaden. Elk jaar doen ruim 300 personen mee aan de Datrion. 

Brons, zilver of goud? Jij bepaalt de kleur!
Ben je ouder dan 6 jaar dan krijg je een bronzen, zilveren of gouden medaille als je meedoet aan de Datrion. Welke medaille je krijgt is afhankelijk van het aantal dagen dat je meedoet aan elk onderdeel.

  • bronzen medaille: elk onderdeel 1 dag.
  • zilveren medaille: elk onderdeel 2 dagen.
  • gouden medaille: elk onderdeel 3 dagen.  

KabouterDatrion
Vanaf 2019 is er speciaal voor kleuters van 4-6 jaar de Kabouter Datrion met kortere afstanden. Kinderen krijgen al een gouden medaille als ze aan elk onderdeel één dag meedoen. Doen ze dit samen met papa/mama/opa/oma dan krijgen ook zij een medaille!

Uitreiking 
Alle Datrion deelnemers worden op woensdag 3 juli 2024 om 19.30 verwacht bij de Trefkoele+. Daar is de feestelijke uitreiking van de medailles. Dat wordt gedaan door de (kinder)burgermeester en wethouders.

Inschrijving, datrionpas, kosten en data 
Inschrijving voor de Datrion (medaille) kan vanaf 1 mei 2024 via de website: www.kerngezonddalfsen.nl. Lukt het aanmelden niet, graag even een mailtje sturen naar datrion@dalfsen.nl met aanmelding gegevens kind(eren) dan helpen we jou hiermee.

Datrionpas
Alle deelnemers ontvangen op de 1e avond, voorafgaand aan de start van de wandel3daagse een eigen Datrionpas. Deze pas heeft een nummer gekoppeld aan jouw naam. Deze pas dien je elke avond bij de start mee te nemen als bewijs van deelname.

Kosten Datrion
De kosten voor deelname aan de Datrion kunnen worden betaald via de reguliere betaling voor inschrijving per 'sport' (wandelen, fietsen en zwemmen). Zie voor meer informatie omtrent kosten en data www.wandel3daagse.nl; http://www.toerclubdalfsen.nl; https://www.dalfsen.nl/zwembaden

Recente nieuwsitems